València, cultura, història i modernitat. La ciutat de les arts i de les ciències

Ciutat de les Arts i les ciències de València. Esteu convidades a aquest bloc totes les persones respectuoses amb el símptoma aliè, no ofensives ni violentes.

dissabte, de setembre 27, 2014

La cursa informàtica fins a 2007


Hi ha hagut dues firmes importants de microprocessadors i harward informàtic, l'empresa Intel i l'AMD, la primera va llançar el 8086 com a primer intent de fer de l'ordinador una eina d'ús personal, després en van venir el 80286, anomenat comunament el 286, després el 386 i el 486, mentrimentres AMD feia la seua aparició també a l'espectre dels ordinadors personals amb el K5, que va fer que Intel traguera al mercat el Pentium, no tan seriós competidor com calia.
I la cursa va començar, la primera va inventar-se el Pentium II i el Pentium III, mentre la segona feia el K6-II i el K6-III.
Tot açò va succeir mentre en el que es refereix al software, encara es feien servir els sistemes operatius més antics com ara el windows 95, 98 i anteriors, pels darrers anys del segle passat.
Va ser a l'any 1999, ja a les acaballes de segle quan la informàtica emprèn un munt de possibilitats amb el Pentium IV d'Intel i el Athlon d'AMD que ambdós portaven processadors d'1'4 Gigues, tot i que el primer d'Intel consumia molta energia, massa per a competir amb AMD, però el màrketing hi farà la seua.
Mentre l'Intel comercialitzava el Pentium IV cap al 2000 i l'optimitzava més o menys al 2004, l'AMD perdia terreny ràpidament i malgrat traure al mercat el Athlon 64 i després, concretament a l'any 2006, el Celeron i el Core 2 Duo amb 2 processadors i el Core 2 Quad amb quatre i dos nuclis, finalment al 2007 el Phenom amb un intent de tornar a la seua antiga privilegiada posició.
Finalment Intel treia el Centrino al 2007 amb quatre processadors i dos nuclis. La batalla estava ja guanyada per l'Intel que triomfava en el mercat dels Processadors per la seua, ara sí, major qualitat. Però fins on arribarà la tecnologia en un món que avança més ràpidament que la capacitat de l'ésser humà de poder pair-la?
Ací vos deixe la pregunta. I dir-vos que a hores d'ara a l'any 2010 no cal per la major part dels processos informàtics i usuaris mitjans, que són la majoria, tenir un ordinador de més capacitat i/o velocitat, us ho assegure, molts comencen a fer-se amb ordinadors de generacions més antigues i de segona mà, però l'instint de mort de l'ésser humà segueix endavant i cal llançar a terra els edificis per a tornar-los a construir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada