València, cultura, història i modernitat. La ciutat de les arts i de les ciències

Ciutat de les Arts i les ciències de València. Esteu convidades a aquest bloc totes les persones respectuoses amb el símptoma aliè, no ofensives ni violentes.

dijous, d’octubre 30, 2014

Deu votar un filòsof?

Depén de molts factors, de si pren la praxi com a necessària, de si veu la realitat des del materialisme dialèctic o des del hegelià, de que tinga tots els factors de la seua vida coberts: llibertat, economia, amor, possibilitat de praxi, llengua i cultura protegides i lliures, possibilitat de relació amb el seu entorn, amistats fàcilment accessibles, etc.
Però tot i tenir aquestes premisses cobertes pot tenir el dret a votar, sempre té el dret, però també el deure, un “bon” filòsof ha de saber dels esforços que ha fet la possibilitat del vot i ho ha de fer sempre, però en blanc, o a partits que no tinguen possibilitat de gobernar.
Ell sap que no es pot adscriure a cap ideologia, ell sap, com qualsevol persona espiritual, que la veritat no és l'important d'un discurs sinó la seua intenció i, que qui dirigeix el discurs que crea un filòsof sempre és un home o dona al discurs de l'amo, aquell que frueix de manar i la seua és la de gaudir del saber, sap que ell ja és amo de si mateix o a això és al que aspira.
Però igual que el butaner porta bombones de butà i les puja a les cases, tinguen o no ascensor, és el seu ofici; el matemàtic teòric crea teories simbòliques i, pot a l'igual que el butaner tenir un suposat subjecte saber en un líder, el filòsof sap, que tot i tenir aquesta figura de crèdit, en son pare, sa mare, el seu psicoanalista, en Déu, etcètera, no es pot deixar endur per l'onada, ell és el vent.
Per a fer-nos cinc cèntims per descobrir filòsofs aneu al Mestalla i a cada gol del València mireu aquells que toçudament resten immòbils i immutables sobre llurs seients, gaudint del mateix futbol, eixos són els filòsofs o potencials filòsofs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada