València, cultura, història i modernitat. La ciutat de les arts i de les ciències

Ciutat de les Arts i les ciències de València. Esteu convidades a aquest bloc totes les persones respectuoses amb el símptoma aliè, no ofensives ni violentes.

dijous, d’octubre 16, 2014

El jornal dels capellans

Tots els oficis estan mal pagats, fins i tot el de l'alt capitalista, que sempre voldria un tant per cent més en els seus beneficis, però un dels “oficis” i mai millor dit, més mal pagats, pel sentit popular, per l'estima o poca estima que se'ls hi té és el de capellà, ja siga aquest un retor de l'alta Cúria, un de poble o laic.
Han estat els “capellans” de totes les religions bocs expiatoris del malestar en la cultura, del que ja parla Freud, han estat culpabilitzats d'hipocresia, sabent ells per l'experiència que els dóna el seu ofici, que la comunicació es basa en un engany, que l'amor, allò que ells intenten fer perviure, es basa en l'engany.
Molts tenen clar que la veritat no és el tot, sinó la intenció, tot i que de vegades per a fer-se entendre inconscientment o conscient han de prendre el trabuc de la veritat, però saben que l'obra Humana o Divina ha de perviure amb o, i això és ja molt més difícil, sinó impossible, sense ells.
Doneu un sou a un capellà si el veuen pobre, ell sabrà com ningú saber-los-ho recompensar. Si el que volen és un benefici segur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada