València, cultura, història i modernitat. La ciutat de les arts i de les ciències

Ciutat de les Arts i les ciències de València. Esteu convidades a aquest bloc totes les persones respectuoses amb el símptoma aliè, no ofensives ni violentes.

dimarts, de novembre 04, 2014

Convéncer amb cabuderia

Habitualment quan algú intenta convéncer ho fa amb la intenció de traure'n algun benefici, portat pel seu instint de mort, ja siga per a posar-se per damunt del seu interlocutor, és a dir, posar-se en el discurs de l'amo front a l'histèric d'aquell o bé pot ser per traure'n alguna plusvàlua econòmica, sentimental, material o espiritual.
L'Empariues havia llegit en llibres antics de psiquiatria de son pare, metge, que l'aigua freda calmava els nervis i, ella d'ençà ben xicoteta s'hi havia dutxat, espentada pel seu progenitor, fins i tot es banyava a la platja de la Malva-rosa a l'hivern, ella deia que eixia de l'aigua feta una bassa d'oli. Per la qual cosa la seua obsessió era la d'exportar aquesta idea, tan original com científica, antiga però científica.
I tenia a ca seua al Sento, el seu sogre, un nonagenari amb molta traça, malgrat la seua edat i, molt malcarat, el Sento li feia insuportables les vesprades amb les seues demandes, que tenien com a sola finalitat atraure l'atenció d'algú per així neuròticament alleujar i podar la seua solitud.
L'Empariues s'ho va pensar i ho va fer, ja havia provat els transiliums, els orfidals sense cap resultat, així que en ple mes de gener va portar enganyat al Sento a la tina, com feia tots els dies ella, el va ficar dins i d'un sol colp se li van anar tots els neguits de capvespre, un xoc tèrmic va fer que minuts després haguera de trucar al cent dotze, que en arribar en van corroborar la mort i van alçar el cadàver, qui va tenir la culpa? Ningú o tots dos, res no passa sense la aquiescència de les dues o més parts.
_I és que menuda marieta he tingut de sogre, no va saber mai apreciar ni creure en els miracles de la ciència.
Es va dir la cabuda de la senyora Empar, ja vídua, qui sap perquè?, una vegada sola a casa després de l'enterrament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada