València, cultura, història i modernitat. La ciutat de les arts i de les ciències

Ciutat de les Arts i les ciències de València. Esteu convidades a aquest bloc totes les persones respectuoses amb el símptoma aliè, no ofensives ni violentes.

dimecres, de novembre 12, 2014

Què esteu fent, liberals?

Anava a titolar aquest article: "No tot se soluciona amb diners" o "Manca d'escolta mèdica", però podria induir a l'errada; hui a la meua dona, en alçar-se, li ha entrat un atac de tos i ha acabat finalment tombada a la porta de la cuina de la nostra casa; he trucat al cent dotze, ràpidament una dona s'ha posat a l'altre costat de l'aparell i després de comentar-li jo, nerviós, la situació, ha començat a fer-me vint o trenta preguntes burocràtiques durant més de deu minuts instant a la meua dona a visitar el metge pel seu peu. Les preguntes es resumien en una sola frase: "Aquesta ens quadra?".
Què esteu fent, liberals? Ja sabem que no teniu tota la culpa de la manca d'escolta mèdica ni de les condicions de la seguretat social, però el que no s'arriba amb els diners es podria fer amb l'amor, amb l'escolta.
Jo li dec al sistema sanitari espanyol una assistència immillorable els darrers cinquanta anys, però d'ençà quatre o cinc tot ha canviat, el metge, ficat al discurs capitalista no escolta, el buròcrata davant d'un ictus i, no era el cas de la meua dona, se't tira deu minuts quadrant-te en una base de dades.
Liberals, hui la meua dona, gràcies només a Déu, segueix viva, no era res important, però si ho haguera sigut ja no estaria amb mi; liberals, tant vos sorprén la "fugida" catalana? Tant vos sorprén l'ascensió del populisme? Tant vos sorprén la desesperació i la desafecció de la gent?
Alguna cosa heu de canviar liberals, no, no vull que em ¿mire? o es mire, podríem dir, un metge ficat al discurs capitalista, els resultats d'això serien mort.
Hui he desitjat haver nascut a l'Àfrica dels primers segles, malgrat la manca d'occidentalització, la dels nostres iaios, on els xamans escoltaven, unien veritablement cos i ànima, he trobat a faltar l'escolta mèdica, l'amor, l'espiritualitat, la caritat humana ja desprogramada de les polítiques educatives i de control liberals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada