València, cultura, història i modernitat. La ciutat de les arts i de les ciències

Ciutat de les Arts i les ciències de València. Esteu convidades a aquest bloc totes les persones respectuoses amb el símptoma aliè, no ofensives ni violentes.

diumenge, de novembre 09, 2014

Un Home

Camina amb pas trencat, cara adusta i forta, bigoti ja canós que sap que aguanta una cara que no vol mostrar llàstima, viril.
Mai ningú no sabrà que ha suportat el pes de la Història sobre els seus muscles, que ha estat artífex anònim i burlesc de la salvació, de la vida de molts homes i dones, de la vida de tothom.
Camina recte, ert, vell ja, no d'anys sinó d'històries mai no contades, d'experiències mai no cregudes, inversemblants.
I sap que darrere d'un cantó d'un simbòlic carrer, d'un carrer qualsevol li espera el forat del que ningú ja no el salvarà, del forat que serà el preu que ha de pagar, com en una pròrroga ja albirada, pels moments de joia, pels moments de felicitat que ha tingut en la seua ja llarga vida, sap que guarda un secret que s'endurà amb ell, per la salvació de tot allò viu, de tot allò que respira, de tot allò que no vol finir, i en eixe mateix moment en què mora i calle tindrà guanyat el cel, un cel del que desconfia a cada instant en què el tabac, el cafè o el menjar li manquen sentint-se com una vella màquina sense la benzina que la fa respirar, sentint-se una vella màquina humana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada