València, cultura, història i modernitat. La ciutat de les arts i de les ciències

Ciutat de les Arts i les ciències de València. Esteu convidades a aquest bloc totes les persones respectuoses amb el símptoma aliè, no ofensives ni violentes.

diumenge, de desembre 21, 2014

Classicisme i modernitat, objecte de desig contra sentiment

Si moltes vegades no entenem com els grecs podien fer l'amor amb persones del seu mateix sexe en relacions entre efeb i erast i després triar com a partenaire un “hètero”, ho comprendrem si veiem que primaven el desig sexual abans que l'objecte de desig, el cristianisme va fer pecat el mateix desig i també el gaudi sexual i va deixar l'objecte de desig com a objecte pur, salvat del pecat.
No hi havia distinció en el món clàssic un, en aquell moment, inexistent objecte “homo” o “hètero”, sinó que el mateix gaudi o desig era qui tenia el lloc de subjecte.
El cristianisme en anatemitzar i pecaminitzar el desig va fer que s'entronitzara l'objecte i amb ell l'amor o gaudi erotomaníac, a hores d'ara posat a primera fila, l'esperar la mirada de l'objecte, allò ara veritablement és l'important d'ençà el cristianisme; per això en femintzar l'objecte, en donar-li major importància que al mateix desig va fer que sorgira un gaudi o instint de mort, la part femenina, com ara l'amor cortès, aquest amor entronitza l'objecte de desig, no sentint gaudi fàl·lic per ell, sinó bellesa, admiració, un instint de mort o gaudi que és un fals desig cultural, açò fa que siga molt difícil d'acceptar per a un ja “hètero” o “homo”, ara sí, un sentiment contrari a aquesta identificació, que com ja hem vist és cultural, un veritable parany.
Els éssers humans estem en una posició de pansexualitat i, és quan primem el desig abans que l'objecte de desig que podem tenir, si més no teòrica, una llibertat sexual, que ja ha estat cercada per tot arreu en la identificació “homo” o “hètero” o en la classificació marxista, un veritable parany, que naix de la posició abjecta del mateix desig, que cal primar a partir d'ara.

2 comentaris:

  1. Hola Vicent , vinc a felicitar-te el Nadal, saps que com sempre trobo molt interessant el teu bloc, ara feia dies que no et visitava pero t'haig de dir que M'heu posat al dia i me llegit tos els post i com sempre ha estat un plaer, felicitats i fins aviat.

    ResponElimina
  2. Gràcies Julia, Bon Nadal i Pròsper Any Nou a tots a tota la teua família i a tu, una abraçada i que ens llegim molts anys!

    Vicent

    ResponElimina