València, cultura, història i modernitat. La ciutat de les arts i de les ciències

Ciutat de les Arts i les ciències de València. Esteu convidades a aquest bloc totes les persones respectuoses amb el símptoma aliè, no ofensives ni violentes.

dimecres, de desembre 17, 2014

El conte de les mil i una nits* i la Història humana

Sheherezade y Shahriar (1880) de Ferdinand Keller.
Segons Jacques Lacan les dones estan boges, folles, més exactament, Lacan no és ni un mascle de taverna ni un búfal de trailer, és més que aìxò, ell mateix, tot i estar casat i amb fills, s'autoanomenava una folla; allò fàl·lic-masculí ha d'aprendre, com al conte de les mil i una nits, de la bogeria de les dones, de la follia de la seua dona, del no-tot femení, que a espentes i redolons va envaint la vida d'Occident, de les seues dones, millor d'allò femení.
L'Home, els barons han d'aprendre de llurs dones, han d'aprendre a escoltar-les.
Què vol una dona? La pregunta és irresolta i, ho estarà així sempre, mentre hi haja vida, però una cosa sabem de les dones i, és que volen ser escoltades i, quan parle de dones no em referisc a la persona amb vagina sinó a allò femení.
No és cap misteri que les millors i les pitjors psicoanalistes siguen dones, que Occident s'estiga feminitzant, que si el baró o allò tot-fàl·lic masculí no escolta amb paciència primerament, que com al conte de les mil i una nits esdevindrà en amor, matarà la seua dona, el no-tot femení i la nova revolució, novençana revolució del no-tot femení, que va començar fa més o menys un any, malgrat que ha estat un desenvolupament i desencadenant històric; matarà finalment en una de les seues involucions a la Història i, amb ella el somni humà, el mateix Home.
Esperem que allò fal·lic-masculí s'enamore de la follia d'allò no-tot femení i puga fer una ètica, una política d'amor, d'amor i on la vida puga tenir lloc, com ha passat cíclicament en l'avenir del Cosmos, eternament.


*En el conte de les mil i una nits el marit de Sherezade va escoltar mil i un conte de la seua dona durant nits senceres, amb la paciència de que seria salvada dia rere dia si no avorria al seu marit, si l'amoïnava la follia de la seua dona exposada al conte li donaria la mort, finalment al que en feia mil i un es va enamorar de Sherezade i dels seus contes, de la seua follia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada