València, cultura, història i modernitat. La ciutat de les arts i de les ciències

Ciutat de les Arts i les ciències de València. Esteu convidades a aquest bloc totes les persones respectuoses amb el símptoma aliè, no ofensives ni violentes.

dilluns, d’abril 13, 2015

Parlar-se acompanyat o trobar l'alteritat en un mateix

Normalment busquem la nostra alteritat en un altre, un altre, ja siga físic, immaterial o espiritual, que ens faça sentir-nos escoltats i en comunicació, tot i que aquesta, la comunicació, l'acte sexual no existeix, no hi ha per tant una comunicació perfecta; ens recolzem en eixe infern, que de vegades esdevé en un xicotet cel que suposa l'acceptació i escolta de l'altre.
Però açò no deixa d'acomplir la frase de Jean-Paul Sartre, de la que es va penedir: L'infern són els altres; per a entrar a un món on som esclaus de l'escolta d'eixe altre, però la realitat, que des de tots els fòrums i altaveus és negada, és la de què hi ha el jo que ens habita dins de nosaltres, un altre que som nosaltres mateixos, una alteritat amb què podem estar plàcids i tranquils, sense obviar l'alteritat més “yin”, la que està enfront de nosaltres com a altre sartrià.
Dit d'una altra manera, estem convivint amb un altre físic o ens espiritual extern i, el que jo reivindique és l'alteritat que s'amaga en nosaltres mateixos, quan veiem un vell, ja entrat en la saviesa que donen els anys, que parla a soles, és el “moi” francès, tan vilipendiat per aquest estat de coses que l'amaga en pos d'una societat i un individu materialista i dirigit a l'altre, un altre fet mercaderia.

2 comentaris:

  1. Parlar sol és un dels exercicis més intel·ligents que podem fer, tot i que està molt mal vist i s'atribueix a la bogeria. Coses d'aquesta societat materialista, com tu dius

    ResponElimina
  2. Efectivament Enric i a soles podem parlar amb tot tipus de ens, persones o coses a més de parlar com jo apunte i tu també ho fas, amb nosaltres mateixos sense haver de crear dues o més personalitats, és eixe "moi" francès que duplica o amplia fins l'enèsima a nosaltres mateixos.

    Una abraçada des del barri de Russafa de la ciutat de València

    Vicent

    ResponElimina