València, cultura, història i modernitat. La ciutat de les arts i de les ciències

Ciutat de les Arts i les ciències de València. Esteu convidades a aquest bloc totes les persones respectuoses amb el símptoma aliè, no ofensives ni violentes.

diumenge, de maig 17, 2015

Conflicte lingüístic espanyol. València i les televisions de Madrid

Hui he posat, com tants altres dies, ple de paciència, la primera de la televisió espanyola i he sentit més de cent al·lusions a Madrid, tres o quatre ressenyes a València, una dotzena a Barcelona i altres minses vegades ressenyes a altres ciutats.
Tant estranya que els valencians que viuen a València i en allò valencià vulguen una televisió valenciana, quan hi ha més de huitanta castellanes?
Sembla que Espanya siga un projecte madrileny i que tots els altres pobles, nacions de la supra-nació espanyola estiguen oblidats, oblidats per decret, des de la discriminació lingüística als pobles amb llengua pròpia envaïts pel castellà, fins a l'enfosquiment mediàtic de tot el que no siga el centre de la península.
Fins quan? Fins quan no comprendrà Castella que Espanya, com bé diu el seu escut, és la unió de Castella-Lleó, Aragó, Navarra i Granada, quatre nacions al seu origen la qual major part contenen llengües diferents a la castellana i amb tant de dret com aquesta a fer-se servir a llurs territoris com té el castellà als seus?
Jo crec que la justícia, paraula inventada i sempre ideal, és un somni, però quan paguem més que molts dels més afavorits i beneficiats comencem a mosquejar-nos, si ens estan prenent el pèl cal dir: Prou!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada