València, cultura, història i modernitat. La ciutat de les arts i de les ciències

Ciutat de les Arts i les ciències de València. Esteu convidades a aquest bloc totes les persones respectuoses amb el símptoma aliè, no ofensives ni violentes.

dilluns, de juny 15, 2015

El somni de la Papessa valenciana

N'Alexandra I s'alça de bon matí, es lleva el pijama, s'abilla, es dutxa, es pentina, es vesteix i pren el primer mos del dia, quatre criats l'esperen amb el desdejuni servit, sola, com cal a una dona del seu rang s'asseu presidint una llarga taula amb tres canelobres que porten set espelmes cadascun, el dia és assolellat, com pertoca a una primavera romana.
Ja sadollats els seus budells obri la finestra i entra com un mar d'aigua fresca la llum del nou dia, vint-i-cinc de maig de 2014, finalment una dona ha arribat a presidir el més alt esglaó de l'església catòlica, el Papat de Roma.
Entra al seu despatx i parla amb els seus consellers que li recomanen un viatge per Espanya, passarà per Madrid, on farà una estada de dos dies, també per Gandia, amb la intenció d'homenatjar els dos Papes valencians de la família Borja, Calixte III i Alexandre VI, ella, Empar Berenguer i Soler havia pres el seu nom eclesial d'aquest Papa nascut a Xàtiva, pràcticament a seixanta quilòmetres de la seua ciutat natal, València.
Romandrà tres dies a Gandia i passarà d'esquitllentes per València per celebrar un acte amb les joventuts catòliques i finalment abans de tornar-hi en avió cap a Roma hi farà estada a Barcelona, darrer punt del viatge oficial, on dormirà amb tot el seu seguici al Palau Arquebisbal d'aquesta ciutat.
En un dia normal fa tota la faena del seu càrrec a la Santa Seu, a les dotze dina, fa després la sesta i es pren fins el sopar unes hores d'esbarjo, havent sopat llegeix una mica de teologia, filosofia i psicologia, el gran ramat de cristians esperen molt d'ella.
Ja fets els deures del dia es dirigeix a la seua cambra per a dormir, pren la seua píndola somnífera una vegada ha sopat i es gita, és en aquest moment de la nit, preocupada, ha tingut una dura setmana alhora que satisfactòria, que li costa conciliar la son, a tres quarts de tres de la matinada s'adorm i somnia esgotada però satisfeta. Set hores després, cansada, després d'una feixuga nit el telèfon li fa tornar a la vigília, són les deu del matí, és el seu cap, l'encarregat de la neteja de Mercadona, l'empresa on treballa veritablement; l'escridassa, se n'adona que arribarà tard, s'ha adormit, cridant li diu que es vestisca ràpidament i que en mitja hora arribe al seu lloc de treball, es torna a llevar, es vesteix i ix de casa ràpidament corrents pels carrers per tal d'agafar l'autobús amb el cafè que li embafa la gola, la cara inflada per la son, confosa i plena d'una por i ansietat sense sentit.
Acaba el somni d'una dona que com moltes altres dones no ha pogut fer allò que volia.
L'endemà escriurà la història viscuda al somni i la plasmarà en un conte, un bolígraf i un full ningú no li ho pot prohibir. Fins ara.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada