València, cultura, història i modernitat. La ciutat de les arts i de les ciències

Ciutat de les Arts i les ciències de València. Esteu convidades a aquest bloc totes les persones respectuoses amb el símptoma aliè, no ofensives ni violentes.

divendres, de juliol 31, 2015

La concepció apol·línia, masculina de la Història, l'Apocalipsi

En Nietzsche hi ha una voluntat dionisíaca, femenina, al que ell li dóna el futur, aquesta concepció femenina ha donat la raó al vell filòsof; si Déu, els déus no ho impedeixen, Dionís es farà amb la Història i en crearà una de nova, de fet jo dic sovint que estem al III Any de Déu, Crist i Dionís.
Va ser el dia de Sant Vicent Ferrer de l'any 2012 quan Dionís, el Dionís nietzschià i universal va entrar triomfal amb el seu carro comandat per un tigre, movent les seues sis rodes.
Però en una cosa es va equivocar Nietzsche, no era l'anticrist el desenllaç final de la Història, sinó, jo així ho interprete, que l'anticrist es posarà del costat de l'amo, del costat de la ciència, com ja està succeint, un discurs capitalista que es farà del de l'amo, sense plusvàlues; però serà la Història qui serà dirigida, com a reacció a l'amo, a aquest anticrist, per Déu.
Estem en un punt en què la profecia pot arribar a auto-materialitzar-se, la profecia que apunta l'Apocalipsi, però no, si Déu, Crist i Dionís volen ni arribarem a la consumació masculina de la realitat (allò masculí sempre posa marges, veritats, limita la realitat), ni tampoc a la mort de l'Home, com deia Foucault.
El futur serà de la concepció femenina de la Història, els “barons” (pose entre cometes la paraula perquè m'estic referint als discursos de l'amo i del capitalista, que poden ser duts per persones amb penis o vagina) sempre són destructius, front a l'auto-destructibilitat de les dones i, amb l'amor, que unirà tots dos, crearem aquesta concepció dionisíaca, cíclica o l'Odissea de la Terra, on tots hi conviurem, front a la concepció escatològica.
No oblidem que la realitat és un pensament o ens màgic i les hecatombes i catàstrofes les fem nosaltres pel simple fet de creure-nos-les.
La Història que en resultarà serà l'aliança de l'amo i la ciència, amb el discurs de la histèrica, el poble, amb llibertat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada