València, cultura, història i modernitat. La ciutat de les arts i de les ciències

Ciutat de les Arts i les ciències de València. Esteu convidades a aquest bloc totes les persones respectuoses amb el símptoma aliè, no ofensives ni violentes.

dilluns, de juliol 13, 2015

La imperfecció d'un món perfecte

                           
Si la psicoanàlisi triomfara mediàticament, social i cultural li arribaria la seua mort, aquesta disciplina de l'ànima humana s'encarrega de portar a un home o dona al seu discurs, però no tot lo món pot estar al seu discurs, necessitem grans gernacions de “desdiscursats” o en terminologia marxista desclassats.
Imaginem-nos un món on totes les persones del discurs histèric gaudiren pel saber, no podria la poca gent dels discursos de l'amo i del capitalista manar a aquestes altres persones, que s'acontentarien amb viure humilment i, sense pretensions ni ambició, com que si no hi hagueren “desdiscursats” del discurs histèric, que en comptes de gaudir pel saber, vulguen, erròniament gaudir dels béns de consum o de les plusvàlues, no hi hagueren hagut treballadors, ni gent que haguera nodrit, amb el seu treball ambiciós, les caixes del discurs capitalista i estaríem a les cavernes encara i, ni encara això, tot lo món som necessaris, tant els savis o pocs savis que han trobat el darrer fi, si és que n'hi ha, del seu discurs histèric, com els inversors, butaners, mestres, obrers de la construcció, etcètera.
Estem a un món en què la imperfecció nodreix la perfecció i ambdues es complementen per a fer l'únic món possible, tot i que sempre en deconstrucció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada