València, cultura, història i modernitat. La ciutat de les arts i de les ciències

Ciutat de les Arts i les ciències de València. Esteu convidades a aquest bloc totes les persones respectuoses amb el símptoma aliè, no ofensives ni violentes.

dijous, de juliol 02, 2015

La revolució simbòlica, és tan difícil viure com morir

Potser el parany de l'ésser ens espera, potser eternament, potser no hi arribarem, potser el tindrem al nostre abast, el que sí que sé és que la vida seguirà, la Història, que ja ha aprés d'altres desfetes, de sacrificis, ha de oferir, que ja no sacrificar, oferir l'esperit en el treball, en l'art, en la ciència, en la política, però ja estem molt fatigats de sacrificis, ens cal oferiments, els indús diuen que tenim els occidentals molt mal karma.
La revolució simbòlica suposa que tots hi tindrem cabuda, fins el mal, que serà batejat modernament amb la paraula reciclat, el mal tindrà cabuda a l'igual que el bé, tot i que els límits seran precisament els del bé, què tindrà a canvi el discurs capitalista? esdevenir científic i rebre els honors de ser l'abanderat de la revolució.
Millor explicat de la següent manera, l'Home, el baró i les dones hem aprés que no només tenim tres cervells sinó quatre i, un altre que suposa o va suposar l'aparició de les drogues que han existit sempre en totes les cultures.
El primer cervell va ser el bulb raquidi, un cervell que acompleix les funcions bàsiques de la vida, el segon va ser el cerebel, és on es troba l'inconscient, la banda més miraculosa de l'ésser humà, vist des del punt de mira sempre científic, i el tercer va suposar el kantisme, el de la raó, el que Kant va intentar escriure com la raó al servei de la màquina que és o era l'Home.
El quart ha començat alhora amb el darrer i, són, el primer les drogues, que han existit sempre, durant tota la Història, que han fet que l'Home puga ser innocent, llevar-li les defenses de la consciència, la saviesa, però alhora ser savi, una mena de miracle que va començar des de la troballa del romaní per a guarir una inflamació fins a donar sabor a una paella valenciana, passant per les drogues al·lucinògenes i més modernament organolèptiques, ansiolítiques, antipsicòtiques o relaxants, doncs bé, junt a l'aparició de la màquina conformaran el cinquè paradigma humà, l'aparició de la informàtica, l'amor, eixe engany per la seua innocència podrà fer-se sempre realitat, i en un futur gràcies a poder esborrar i refer un escrit a la xarxa, que perviurà mentre hi haja civilització, l'amor necessita de l'engany primigeni, del complex d'Èdip i la seua transgressió o engany, i qui no ho puga fruir sabrà que hi haurà un lloc per a ell en el terreny del gaudi.
El darrer paradigma humà serà degut a aquest miracle de la Història, de la dialèctica, l'aliança entre l'amo i la ciència, que donarà lloc a tothom, gent que des de la religió vulga o veja l'Apocalipsi, fins a gent que veja una tornada enrere com una visió de futur, segons els quatre discursos bàsics de l'ésser humà, ens seran de gran valor els "apocalíptics", doncs en la intenció de donar la vida estarà la veritat de donar la vida, de seguir vivint, i aquest darrer paradigma serà el socialisme o el feixisme amb llibertat, les plusvàlues seran molt controlades, lògicament, serà l'única cosa que canviarà amb la democràcia que tots coneixem actualment, única i suficient.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada