València, cultura, història i modernitat. La ciutat de les arts i de les ciències

Ciutat de les Arts i les ciències de València. Esteu convidades a aquest bloc totes les persones respectuoses amb el símptoma aliè, no ofensives ni violentes.

dimarts, de juliol 28, 2015

Què és un escriptor? Els hòmens fan la guerra per a fugir de llurs dones

Hi va haver ací a València un local d'ambient gai que es deia “La guerra” i, va donar la casualitat quan vaig començar a llegir a Lacan que va caure als meus ulls una frase que deia que els barons anaven a la guerra per fugir de llurs dones, llevat el possible acudit us diré que no és el local gai ni a l'homosexualitat que els barons fugen, sinó talment a la guerra i és més, les guerres en part existeixen per eixa necessitat del baró de fugir de les paraules, sempre gratant el desig infinit de les dones o llurs silencis en el mateix sentit, hi ha homes que han muntant exèrcits i legions i, els hi ha i, eixe és el meu cas, que cerquen una mena de “guerra” dialèctica, sempre entre cometes, amb la literatura i la psicoanàlisi, tot home pren una afició, ja siga al seu treball, un club d'escacs o una ONG per fugir de la dona que li fa de partenaire, alguns, per què no dir-ho, tot i que no em semble tan lícit si han triat una parella "hètero", se'n van al dit local, però el cert és que una frase com aquesta només pot ser pronunciada en la llibertat de la democràcia.
Quin és el lloc d'un escriptor? Què és un escriptor? Doncs és un ésser humà producte d'un arquetip polític o fins i tot d'una entelèquia política, la qual tasca més important és que hom els òbriga la possibilitat de poder escriure, de poder seguir escrivint, un escriptor, com un polític, una dona o un obrer de la construcció viu amb el que el seu símptoma li permet de llaç social i, sempre cercant la pervivència del seu símptoma i la tolerància cap a ell de les persones amb les que ha fet el seu llaç social i, de retruc amb el sistema polític que l'acull.
L'escriptor, com ho va ser Sòcrates (que no va escriure mai) ha de poder morir per poder escriure, per poder estimar, per poder anar-se'n a la guerra dels cercles literaris o publicacions, per poder viure de la manera que sap i pot, en llibertat i, ha de defendre aquesta opció, però la llibertat no és només en democràcia, tot i que és el sistema on un escriptor s'hi troba més de grat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada