València, cultura, història i modernitat. La ciutat de les arts i de les ciències

Ciutat de les Arts i les ciències de València. Esteu convidades a aquest bloc totes les persones respectuoses amb el símptoma aliè, no ofensives ni violentes.

dissabte, d’agost 22, 2015

Amistats barallades


Antigament, quan encara la gent s'hi relacionava als bars, era costum entre dos barons tenir una baralla o disputa, fins i tot arribant a les mans, abans de fer-se, tots dos, inseparables; aquest fet té una explicació no exempta de polèmica, veieu:
Si heu freqüentat bars o locals on entra gent de tot tipus, haureu vist els dos barons que es “posen” de vi o d'algun que altre licor i enceten, ja desinhibits, una llarga conversa, parlen de tot, de tot allò humà i diví i, portats per la joia de l'alcohol es conten intimitats que no hagueren contat ni a llurs partenaires; què com acaba la cosa? Amb una baralla, que pot ser fins i tot violenta i, que pot ser la porta oberta a una futura amistat eterna.
Açò passa perquè hi ha un “encontre” amorós entre ambdós, un encontre que rau en allò preconscient, uns sentiments que tot lo món té, però que ells no els donen l'oportunitat de fer-los conscients i, s'odien per tenir-los, en la seua ignorància, a aquest encontre entre dos barons no pot anomenar-se mai un encontre “homo”, ni “hètero”, sinó que si ambdós es conegueren i conegueren l'Home, sabrien que en tot lo món habita qualsevol sentiment i, l'homosexualitat rau només en la “identificació” infinita cap al significant “homo” i de cap manera el seu afer; és la pregunta del gaudi infinit: Què vol la mare? Què sent una dona? I no a un simple encontre, que en dues persones educades o madures haguera passat per segellar una amistat o en dir-se un adéu definitiu.
És el que té haver viscut món i, saber que l'amor pot portar a la guerra, com també al major dels beneficis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada