València, cultura, història i modernitat. La ciutat de les arts i de les ciències

Ciutat de les Arts i les ciències de València. Esteu convidades a aquest bloc totes les persones respectuoses amb el símptoma aliè, no ofensives ni violentes.

dimarts, d’agost 18, 2015

Era Joan Fuster un talp?

No, simplement un benintencionat, tot i que no va ser la seua intenció una intenció nacionalista en "Nosaltres els valencians". La ciutat de València l'any 2007 comptava amb 800.000 habitants, la meitat que la de Barcelona i; la seua àrea metropolitana, amb 65 pobles a menys de 10 Km del centre, amb 1.800.000; també la meitat de l'àrea metropolitana de Barcelona.
No, València no és una metròpoli, però té molta, moltíssima força dins de la Comunitat Valenciana, del País Valencià, del Regne de València o de la Regió Valenciana.
Som un poble cruïlla entre la Castella més centralista i la Catalunya que demana autogovern, el comentari del títol ve a resultes d'un incident, gens greu, que he tingut en la xarxa amb un pretés valencià d'Elx, jo li deia aquestes veritats, que ell o desconeixia o coneixia i amagava, a més de dir-li que la conurbació d'Alacant-Elx té més de 800.000 habitants i, que la província d'Alacant és la 4ª més poblada d'Espanya o de com ell vol anomenar de l'Estat Espanyol.
He hagut de deixar-lo, no ha aguantat la veritat, aquestes veritats, ni tampoc la de que si la llengua catalano-valenciana, ell l'anomena catalana, no aguanta a les grans ciutats morirà com és a punt de morir l'occità, pels mateixos paranys i disputes, atiades o espontànies.
Volent o sense voler-ho es fa una tasca de talp castellano-parlant quan anomenem País Valencià a València o llengua catalana a la llengua catalano-valenciana, potser ho sabem o potser no, no vull pensar i, és molt fàcil fer-ho, que l'únic partit que defensa el valencià i, que té cert protagonisme, és un partit que fa de talp per al castellanisme, a banda de fomentar, per altre costat la nostra llengua.
L'àrea metropolitana de València no vol sentir parlar del terme “català” per a referir-se a la nostra llengua tot i saber que és la mateixa nostra, ni tampoc el nom de “País Valencià” i; som més del 48 % de la Comunitat, empenyorar-se en la idea d'uns “Països Catalans” és fer i obrir el camí per a que la gent, no sols de l'àrea metropolitana de València sinó de mig País abandone la llengua pròpia; l'única estratègia possible per a que la gent d'aquest poble seguisca fent servir la llengua pròpia és ajuntar-se en un projecte comú i valencià, potser Comunitat Valenciana, llengua catalano-valenciana i senyera reial. De no ser així no ens quedaran als valenciano-parlants més de vint-i-cinc anys.
I per favor no ens tirem pedres a la nostra teulada sinó sapiem que els nivells d'utilització de la llengua a la Comunitat Valenciana són semblants al Principat, el 67 %, llevant simbòlicament les comarques castellano-parlants, ni oblidant de que tenim la tercera i la quarta província més poblada d'Espanya, això no pot ser una altra cosa que auto-odi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada