València, cultura, història i modernitat. La ciutat de les arts i de les ciències

Ciutat de les Arts i les ciències de València. Esteu convidades a aquest bloc totes les persones respectuoses amb el símptoma aliè, no ofensives ni violentes.

dimecres, d’agost 05, 2015

Governar, educar i psicoanalitzar, tres coses impossibles

Tant per a governar, com a per educar o psicoanalitzar s'ha de donar la relació efeb-erast i, que l'efeb, l'element femení o yang s'enamore del masculí, yin o erast; sempre, en el cas d'un govern ha de tenir una gernació del discurs histèric o poble, femení, enamorada d'aquell partit o d'aquell governant, tot i que la plena afecció és completament impossible.
En el cas d'educar s'acompleix la mateixa màxima, ho hem vist en la relació entre Plató i Aristòtil o aquest i Alexandre, és necessari l'encontre per part de l'alumne cap al professor, per això que no triomfa l'educació actual, massificada, en què l'escola és més que una relació d'aprenentatge, una caserna i actualment sense generals, doncs són els professors que no poden fer actes de força simbòlics, en molts casos.
En el cas de la psicoanàlisi també s'ha de donar l'enamorament de l'analitzant, és a dir, la persona que està sent analitzada, cap al seu psicoanalista, a aquest amor aquesta disciplina del saber l'anomena transferència.
Però és tan impossible governar, educar i psicoanalitzar perquè no és un amor bilateral, sinó només de l'efeb, femení, yang cap a l'erast, masculí, yin i, no a l'inrevés, doncs si així fora, tot i que seguiria sent impossible sengles accions, perquè l'acte sexual, la comunicació total no existeix, si així fora no es produiria la finalitat per a què aquestes tres accions estan encaminades, es tancaria el “flux” des de l'erast a l'efeb.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada