València, cultura, història i modernitat. La ciutat de les arts i de les ciències

Ciutat de les Arts i les ciències de València. Esteu convidades a aquest bloc totes les persones respectuoses amb el símptoma aliè, no ofensives ni violentes.

divendres, d’agost 14, 2015

Matar callant

Diu Slavoj Žižek que hi ha certes violències, normalment provinents d'individus febles o ancorats al discurs histèric que són molt més violentes que les que venen d'una massacre o d'un genocidi dels individus amo.
Jo opine que el fet de pensar, escriure, fer o sentir és un acte lliure i per tant hem de fer-nos-en responsables, tant d'escriure com de sentir.
Jo sé que un sentiment d'odi s'acompleix i és per tant tan important no prémer el gallet contra un home com no odiar-lo, doncs odiant-lo fem viable el pas a la seua destrucció, sordament però destrucció, sense culpa, cosa que ens fa covards.
Hem de fer-nos responsables del que fem en primera instància, en segona del que diem o escrivim, en tercera del que sentim i en darrera i, no menys important per a la consecució de l'avenir, del que pensem.
Hi ha individus que fan molt de mal matant en camps de concentració, matant jueus, negres, homosexuals, comunistes, etc. Però els hi ha i, són menys castigats pel sentir popular, els qui fan molt més mal o igual i, d'una manera sorda els que senten amb odi, amb ressentiment, amb passió negativa i amb desitjos inconfessables, tot i que no hem de sentir-nos culpables d'existir hem de fer-nos responsables del mal que fem, fent, sentint, escrivint, dient i pensant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada