València, cultura, història i modernitat. La ciutat de les arts i de les ciències

Ciutat de les Arts i les ciències de València. Esteu convidades a aquest bloc totes les persones respectuoses amb el símptoma aliè, no ofensives ni violentes.

dimarts, de setembre 01, 2015

Una "quintacolumna" religiosa

És de sentit comú o d'humanitat obrir les fronteres per acollir a un refugiat, però i, si són més de cent mil? El problema no pot mirar-se més que des del punt de mira individual i humanitari, però no col·lectiu. A mi em diran extremista i etiquetes de tot tipus, hui puc parlar per mi mateix, sense adscriure'm a cap amo, hui per hui ho puc fer, demà ja veurem, el cert és que s'està creant a Europa una “quintacolumna” religiosa que pot portar al conflicte continu.
Tot lo món tenim al cap o al cor el conflicte entre cristians, musulmans i jueus a l'antiga Palestina, ha re-sorgit el discurs religiós, sempre present a l'ésser humà i per naturalesa sempre intolerant i, no és un discurs que s'avinga a parlar ni a pactar, perquè és el costat “lingüístic” de la realitat, entroncada amb les entranyes.
Si ja eren un problema a Europa els nacionalismes, la banda “lingüística” de la realitat, el problema "econòmic" de la globalització i el "polític", els tres registres d'un ens o sistema; hui se'ns suma el religiós, el problema religiós i, quan s'ha de fer polítiques no maniqueïstes, sinó efectives cal dir prou, cal tancar les fronteres o forçar d'alguna manera a que aquestes persones s'avinguen a la cohesió, un poble no pot atiar, en base al discurs capitalista, la unió de religions enfrontades, llengües diverses i anorreades, sinó que cal que amb el temps es tendisca a la cohesió.
Jo sé que no hi ha culpables i que les guerres que estan provocant les onades d'immigració potser han estat provocades pels mateixos països d'acollida, per tot lo món, per tots, en situar-nos en una o altra ideologia som responsables, a banda d'existir elements que puguen estar atiant econòmicament aquesta immigració.
Europa ha de mantenir la cohesió, tot sabent que el major nombre d'immigrants són musulmans i, amb raons o sense sabem del que són capaços. No, no es pot fer d'Europa, tot i que puga semblar humà o civilitzat, un país d'acollida infinit, sinó un lloc on tot lo món accepte, dins de la lògica democràtica a l'altre i, no es pot tampoc ajuntar oli amb aigua, és a dir, cristians i musulmans, sinó a mig o fins i tot curt terme les conseqüències poden ser nefastes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada