València, cultura, història i modernitat. La ciutat de les arts i de les ciències

Ciutat de les Arts i les ciències de València. Esteu convidades a aquest bloc totes les persones respectuoses amb el símptoma aliè, no ofensives ni violentes.

dijous, d’octubre 22, 2015

Llei d'entrellaçament quàntica o tots som un

L'altre som nosaltres mateixos, és una màxima de la psicoanàlisi lacaniana que coincideix molt acuradament amb la física quàntica i la seua llei de l'entrellaçament.
Tot el mal o bé que fem al nostre altre, a aquella persona o cosa que és ignot per al nostre si o conforma l'eix de la nostra existència la fem a nosaltres mateixos, jo sé que al món hi conviuen yin i yang, homes individuals i homes que estimen la col·lectivitat de les coses, però tots al cap i a la fi som un sol home, un sol ens, un sol sistema.
La llei de l'entrellaçament que va ser exposada per Einstein, Podolsky i Rosen allà pels anys seixanta de la qual el nom va ser posat per Erwin Schrödingen diu que no es pot considerar individualment una partícula o matèria sinó en forma conjunta amb un sistema, tot i que hi ha parts de la llei que ho desmenteixen, posant en la taula la bipolaritat de tot ens o cosa en favor de la individualitat i la semblant femenina.
I això explicaria la telepatia, la consciència va d'un costat a un altre saltant-se l'esquema de Saussure sobre la comunicació, no cal que hi haja un medi ni canal per a enviar un missatge.
Si una partícula de matèria l'exposem a una vibració conforme de ser la mateixa que és acceptada per aquesta, a l'altra punta de l'espai temps i en qualsevol de les dimensions possibles la partícula respon d'igual manera, açò ens diu que el tot fàl·lic masculí, la mirada masculina del món o de la Història queda totalment demostrada, tots som un; ara només cal demostrar la part més femenina, la indemostrable, la de la individualitat i la infinitud histèrica femenina, que serà per pròpia definició màgica i ignota i, tan extensa com per a fer un sistema obert, exposat a infinitud d'interpretacions.
En el centre de totes dues o totes tres, doncs la màgia del llenguatge podria ser la tercera eina englobadora, hi entraria l'innomenable, que tant els homes del yin com els del yang, si més no dubten de la seua existència, i això ja és un luxe per al misteri.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada