València, cultura, història i modernitat. La ciutat de les arts i de les ciències

Ciutat de les Arts i les ciències de València. Esteu convidades a aquest bloc totes les persones respectuoses amb el símptoma aliè, no ofensives ni violentes.

dijous, de novembre 05, 2015

Conflicte lingüístic espanyol. La meua reforma de la Constitució

Cal que hi haja un govern de coalició entre el PP i el PSOE i que es reunisquen com a primer interessat Mariano Rajoy, com a segon i part masculina predominant Artur Mas, com a tercer i part masculina secundària Pedro Sánchez i com a quart convidat i part en l'ombra Iñigo Urkullu, com a actor del canvi en la Constitució i quart element esqueixat del grup, en aquest cas unitat bàsica de comunicació, que amb la nova revolució de la consciència, també hi dirà la seua.
Les reformes fonamentals són al meu parer la separació de poders, la declaració d'immersió lingüística en tots els àmbits de la vida social i cultural en els territoris amb llengua pròpia a banda de la castellana; la prima econòmica, també a aquests territoris, dels mitjans de comunicació en les llengües pròpies i un concert econòmic semblant al del País Basc per a Catalunya, a banda de que el finançament en les altres regions siga segons el PIB, el nombre d'habitants i l'IPC.
A canvi competències d'educació centralitzades per a crear un projecte de nació espanyola format per quatre o sis nacions, si tenim en compte les llengües aragoneses i lleoneses.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada