València, cultura, història i modernitat. La ciutat de les arts i de les ciències

Ciutat de les Arts i les ciències de València. Esteu convidades a aquest bloc totes les persones respectuoses amb el símptoma aliè, no ofensives ni violentes.

diumenge, de gener 03, 2016

Conflicte lingüístic espanyol. Hem exorcitzat la III Guerra Mundial?

Fa tres anys vaig escriure que havíem exorcitzat la III Guerra Mundial, just amb la creació i aparició de la major revolució, la novençana revolució del no-tot femení, no sabem allò que vol “una” dona, però sabem que vol ser escoltada, que cal la paciència del “normal”, del “normâle*”, del “normascle”, del normòpata en quant als deliris d'allò femení.
Però no és tan fàcil, el “normascle”, el normòpata reacciona i, ho veiem a la França de Marine Lepen, a l'Àustria dels neonazis, a Holanda, etc. No podem oblidar que Espanya, la Península Ibèrica, millor dit, és el punt de partida de la re-occidentalització del món, recordem Averrois quan va salvar la literatura d'Aristòtil i la tornada a Grècia.
Recordem també que els conflictes al món passen pel llenguatge, són conflictes lingüístics primordialment i, que a l'any 1933 l'esquerra guanyava a Espanya unes eleccions lliures després del trencament de l'equilibri per part de la CEDA, la dreta, que ajuntava tot el pensament i el sentiment fal·lic-masculí, que la II República espanyola va ser proclamada, que es va crear l'Estat Català, que hi eixia el nazisme, allò fal·lic-masculí amb una involució i, que hui és França qui vol la seua revenja, morta d'odi contra Alemanya, contra si mateixa, en part per ser un estat que ha reprimit les seues llengües, trets fonamentals per l'estabilitat dels individus i de les col·lectivitats.
I finalment que estàvem i, em pose jo també, perquè en un ésser humà habita l'Univers, estàvem en una altra gran crisi deguda a l'esgotament del capitalisme, del seu cremar tan perfecte i ràpid, que ja no quedaven més que les cendres. Es tornarà a repetir la Història que ens està avisant amb “casualitats” semblants?
Afortunadament hui, tot i la nefasta globalització, pel que suposa de paranoització del globus i del seu podriment, tenim la “màquina” i la “química”, l'Home pot descobrir-se a si mateix degut a la química del cervell, de les substàncies antipsicòtiques, organolèptiques, ansiolítiques, relaxants, etc. I l'aparició de la tècnica, que fa un nou recargolament en la inconsciència, en la imperfecció i en la “manca”, imprescindible per a fer possible l'amor, la vida.
Però caldrà de bon començament, abans de l'arribada de l'amor del “normascle”, del “normal”, del normòpata i; sempre un amor vist des del compromís i des de l'ètica, única manera en què aquest col·lectiu, el 20 % de la població, pot estimar, caldrà la paciència i l'escolta, només amb aquestes dues premisses podrem exorcitzar la III Guerra Mundial i els fenòmens naturals o hecatombes concomitants, millor dit, podrem fer tangible l'exorcització, doncs el teòleg, el filòsof, el psicoanalista, el patafísic ja ha fet la seua tasca per la pau, la part menys tangible, però tan o més important que la “real”, ha fet la tasca etèria, ètica, espiritual, moral, és a dir, ja ha fet l'exorcització, a la que li cal la tangibilització de la pau, que de ben segur aconseguirem.


*La traducció de “mâle” del francès és la de mascle.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada