València, cultura, història i modernitat. La ciutat de les arts i de les ciències

Ciutat de les Arts i les ciències de València. Esteu convidades a aquest bloc totes les persones respectuoses amb el símptoma aliè, no ofensives ni violentes.

dilluns, de gener 18, 2016

El xoto i el granota, allò políticament correcte

Un límit ho ha d'haver sempre per a tot i, no sabríem si el món funcionaria millor o pitjor si no hi haguera la censura, l'autocensura, que fa que hui haja posat tres canals de televisió, la quarta, la primera i la catalana i; llevat de les notícies locals, la informació ha estat pràcticament la mateixa i, això que se suposa que llurs llibres d'estil i llur política és completament diferent.
Hi ha notícies, realitats i ficcions que no convé a algú que siguen de l'us de la gent del carrer, no em posaré conspiranoic, però pense que el poble fa la realitat i l'amo la modela i dirigeix.
Perquè ningú o gairebé ningú no parla de què la realització de l'individu passa per la pansexualitat sense nom, sense significant?
Perquè ningú no diu que les dones tenen més drets legals que els hòmens?
Perquè no es parla de violència feminista quan és una dona, i són en el 40 % dels casos, qui mata a un baró?
Perquè no es parla malament d'un delinqüent emigrant i sí d'un del país?
Perquè no es diu a l'opinió pública el perill que pot suposar per a Occident la immigració massiva de musulmans a territoris democràtics, on la religió majoritària és la cristiana?
Perquè no es parla de que el cristianisme ha evolucionat junt a la filosofia i a tot el saber humà en un procés dialèctic, a diferència d'altres religions?
Perquè no es diu que si no fora per la xarxa d'Internet els músics guanyarien molt menys diners?
Perquè no s'explica que el tabac serveix o servia als xamans americans per a parlar amb Déu? I que és beneficiós contra la malaltia del pàrkinson i un antidepressiu natural?
Perquè no es comenta que els fumadors donen a les arques de l'estat l'1 % del PIB?
Perquè no es parla del nacionalisme i xovinisme espanyol, o millor, castellà que ofega les diferents llengües hispàniques?
Perquè no es diu que el “xoto” (manera en què els valencians diem xot) amb què ens titllen els “granotes” no és el cabrit i sí el pardal o ocell negre que s'assembla pel seu color al pubis, en portar el València club de futbol en la seua creació el pantaló de color negre?
Són tantes i tantes censures les que ens apliquem, que cada dia més viure a València és més semblant a fer-ho a un barri de Nova York; això és la globalització contra la què hem de lluitar, l'empobriment de la riquesa ètnica, lingüística i cultural pot ser la nostra fi i cal evitar-la de totes totes.
Vos atreviu a dir la vostra?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada