València, cultura, història i modernitat. La ciutat de les arts i de les ciències

Ciutat de les Arts i les ciències de València. Esteu convidades a aquest bloc totes les persones respectuoses amb el símptoma aliè, no ofensives ni violentes.

dissabte, de febrer 13, 2016

Amor i globalització

L'Ésser Humà es globalitza en el moment en què entra al llenguatge, tot i que tot és llenguatge, així podríem dir que abans de concebre's, si és que s'ha concebut algun dia, ja hi està al llenguatge i per tant ja està globalitzat; en el mateix moment en què entra al llenguatge conforma la política i crea societats; oblueix* en el moment de condescendir amb l'altre, oblida els amagatalls de la seua ànima, en certa manera, doncs les divinitats romanen dins d'ell i, la comunicació amb el jo més íntim queda per a ser lluitada.
Per a poder tenir l'ajut de l'altre perd en certa manera l'Altre.
A l'igual que quan l'Home ja, en crear societats, entra en la presó de la identificació, és a dir, quan titlla de “dona” o de “casa” a l'objecte abstracte en qui es fixa, el mata simbòlicament, ell mor simbòlicament quan s'ajunta amb altres hòmens.
Però no és un mal aquest desprendre's de la consciència, no és ni tan sols un mal presagi, doncs crea entre cometes la “filosofia” i amb ella la política, crea lleis i societats.
Així que la globalització general actual no acabarà amb l'Home, sinó que aquest crearà, espentat per la vida i pel seu desig de viure, crearà la nova política, la Nova Era, on ja estem al III Any.
Una política on l'oblusió portarà l'amor, cal estar trelladament foll per a poder estimar, cal tenir seny, trellat i alhora estar boig, cal poder donar la pròpia vida, si més no, simbòlicament, ignorant només conscientment els patiments per a poder estimar, per a poder sobreviure, doncs només es pot sobreviure creant i l'amor és l'única cosa que té el poder de la creació.

*Obluir: Terme creat per mi, que indica el mig camí entre oblidar on la cosa queda al preconscient o a l'inconscient i forcluir, que resta en el més horrible no-res.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada