València, cultura, història i modernitat. La ciutat de les arts i de les ciències

Ciutat de les Arts i les ciències de València. Esteu convidades a aquest bloc totes les persones respectuoses amb el símptoma aliè, no ofensives ni violentes.

dimarts, de febrer 16, 2016

Reivindicar el masoquisme. Sòcrates

Sòcrates estava en el discurs de l'analista, ell volia posar el discurs histèric, que freqüentava en molts moments del dia, en un lloc privilegiat front a l'amo.
Per què qualifique amb una perversió com el masoquisme a Sòcrates? Bé, el masoquisme és tan estès com que un huitanta per cent de la població en té certa dosi, consisteix en ofendre sense intenció (la veritable ànima de les coses) i inconscientment per a rebre el càstig i alleujar-se del fet d'existir.
Sòcrates, segons conta l'amo, donava la tabarra al poble atenenc amb la intenció primera, si és que en tenia, d'educar, de madurar les persones, tot i que la seua intenció primera era la de sobreviure amb la única cosa que sabia, i dic sabia, perquè era l'únic que tenia, la saviesa en estar llargues hores del dia al discurs histèric.
Que algú ofenguera-amoïnara no agradava a l'amo, de fet a gairebé ningú i, va ser condemnat a mort, va poder eixir-se'n d'Atenes, però va voler dir: _Tu, amo! No doblegaràs la meua ànima! No em dominaràs! Perquè ningú no té el dret de doblegar ningú! I va fer un assassinat contra l'amo, però bolcat amb si mateix, tot i que també per amor a la llei, d'eixe mateix amo.
Hui a la faena he tingut alguns incidents, però el més socràtic ha estat el comentar-li a un cap, cosa que no havia fet mai i, davant de dues companyes una brega patida per mi, jo ja havia tingut una altra i, ha estat una ofensa inconscient a eixa primera persona, la de la meua primera brega, que també hi era amb aquestes companyes, la qual pensarà o de ben segur haurà pensat a hores d'ara que jo comente amb el cap les meues baralles laborals, quan no ho faig mai, la intenció? No la sé, el que sí sé és que jo m'he descarregat amb aquesta manipulació masoquista inconscient de tres manipulacions anteriors patides per mi durant la meua jornada laboral per a retrobar-me amb el discurs perdut amb el que fins aleshores m'hi trobava còmode.
I és que tots som una mica o molt perversos amb el masoquisme i una mica bojos, però hem de reivindicar el nostre lloc al món, sense culpa, en aquest cas l'ofensa masoquista contra una persona del discurs de l'amo, perquè l'amo necessita als manipuladors o masoquistes com aquests a l'amo tot i que puga semblar que es molesten.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada