València, cultura, història i modernitat. La ciutat de les arts i de les ciències

Ciutat de les Arts i les ciències de València. Esteu convidades a aquest bloc totes les persones respectuoses amb el símptoma aliè, no ofensives ni violentes.

diumenge, d’abril 24, 2016

La restauració

Tota la progressia de la ciutat va venir a l'antic mercat d'abastos, era un edifici que el temps no havia respectat, columnes antigues però d'alt valor, si més no, de plusvàlua monetari-artística i un complicat sostre, el típic de totes les naus industrials que es construïen a València pels anys seixanta del segle passat.
Va venir una nodrida colla d'arquitectes, que enviats per la Diputació, volien estudiar el futur projecte de restauració, i donar a conéixer les possibilitats d'aquest antic espai per nodrir la vanitat dels artistes i de llurs patrimonis, tan eteris com costosos econòmicament.
Eren les cinc de la vesprada i com en els versos de Lorca la mort va venir a visitar a tan concorreguda colla d'elitistes i estilistes; el sostre va caure de colp, en va tombar una bona part, però ningú no va prendre mal, es van salvar pel tabac, sí, el tabac va ser qui una altra vegada, tot i la seua mala propaganda atiada sens dubte per la intel·lectualitat, va signar, com els vells indis, la pau; tots estaven en el moment de l'hecatombe en la sala-zulo de fumadors.
Era una xicoteta habitació, una cambra on no hi havia gairebé llum, una veritable cova de parets i sostres ennegrits, humits i massissos, va ser, abans de la prohibició total del fum, la sala on la gent que hi solia fumar s'exiliava.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada