València, cultura, història i modernitat. La ciutat de les arts i de les ciències

Ciutat de les Arts i les ciències de València. Esteu convidades a aquest bloc totes les persones respectuoses amb el símptoma aliè, no ofensives ni violentes.

dijous, de maig 19, 2016

Nines, pepsicòloga i abocada

Nines era una valenciana de curta edat i pla enteniment, es dedicava a la pepsicologia, que era com anomenaven els enòlegs a destall els contractes amb l'empresa Pepsi-qola, treballava a mitja jornada i a hores intempestives als laboratoris de la dita marca provant i dirigint el sabor de la beguda.
No fumava, no bevia, no menjava en excés, no es tirava pets i, no fotia des de que el seu xicot, un xiquet que va conéixer als cinc o sis anys d'edat i fill dels amics de sos pares, va trobar una altra núvia, ningú dels dos van saber fins als trenta anys – encara per venir – que estaven enamorats l'un de l'altre.
Per a substituir aquest amor primigeni i frustrat va haver de llegir i llegia molt, des de Spinoza a Plató, passant per Nietzsche, Sartre, Marx, Hegel; com heu vist sense ordre, tal era la seua espenta esdevinguda d'aquell amor desgraciat, però tot i que els majors l'advertien de que es podia ficar amb algun normòpata i eixir escabellada, ella no feia cas, anava de xicot en xicot i en les bregues nodria el seu gaudi, que això sí, li donava grans moments de plaer, però en realitat no fotia, estava abocada a una vida fosca, com la Beauvoir, pel que li van posar el malnom de l'Abocada.
I el seu pitjor drama, que no tragèdia és que no volia eixa vida, i no va ser tragèdia perquè un angelet un dia li va fer recordar aquell amor, va plorar, com diu el llibre que ho va fer Nietzsche, per son pare, existent o de facto, i com un regal del Cel va veure la llum, el seu home no era el mateix, doncs darrerament ja hi vivia amb un, ell havia canviat, ella havia canviat, novament Cupid li donava l'oportunitat de l'amor, tot i que mai no sabria ni qui encarnava al déu, ni com, ni perquè, era una simple dona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada