València, cultura, història i modernitat. La ciutat de les arts i de les ciències

Ciutat de les Arts i les ciències de València. Esteu convidades a aquest bloc totes les persones respectuoses amb el símptoma aliè, no ofensives ni violentes.

dilluns, de juny 06, 2016

De l'Home tancat a l'Home endeutat

Si sentírem l'Eternitat els nostres cossos serien eterns, la consciència de l'amor és vida, l'únic impediment a aquesta intel·ligència és que hem de restaurar el nostre cos a la Terra.
Va dir Gilles Deleuze “l'home no és ja home tancat sinó home endeutat”. Als tres registres de la realitat, el polític, l'econòmic i el lingüístic-religiós els hem demanat un gran préstec, a tots tres alhora, tot i que parlaré primerament del polític, la política, la filosofia, la tècnica, la ciència i totes les disciplines humanes han fet un pacte amb el “mal”, tot creix exponencialment, des de l'esgotament de la filosofia, fins la carrera en progressió geomètrica de la ciència i de la tècnica que pot portar-nos fins a la fi si no sabem posar-li límits.
En el terreny de l'economia de tot lo món és sabut del desgavell del capitalisme, que camina pel seu darrer nivell, el capitalisme financer, els diners no són ja simbòlic-reals, sinó fantasmes o dit d'una altra manera, són diners ficticis i sembla que tots hem demanat al no-res un préstec infinit, que llevat de les connotacions marxistes, tots ens hem de sentir una mica responsables.
I en el registre lingüístic-religiós veiem com apostem en una carrera sense fi per la llengua única, que només ens pot portar a l'EGE, endogàmia, globalització i entropia, amb resultats fatals i en el terreny religiós hem esperat que la ciència ens faça immortals, quan Lacan i finalment el sentit comú ens diu “cregueu que aneu a morir”, perquè ens és tan necessari saber que la nostra cursa acabarà com portar espardenyes per a córrer-la.
L'Home és un Home endeutat que espera, com a bon pagador, retornar el seu capital a Déu, aquesta i aquest comés ho farà la Nova Era de Déu, Crist i Dionís on ja som al IV any.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada