València, cultura, història i modernitat. La ciutat de les arts i de les ciències

Ciutat de les Arts i les ciències de València. Esteu convidades a aquest bloc totes les persones respectuoses amb el símptoma aliè, no ofensives ni violentes.

dimarts, de juny 14, 2016

"Heteropatriarcat" o simplement malestar femení?

Ja va dir Nietzsche que hi ha dos tipus d'hòmens, els conceptuals i els intuïtius, els segons saben que hi ha una realitat més enllà dels símbols, de les paraules; i els primers s'encarreguen de delimitar sota un símbol un infinit de significats, de sentiments o de coses.
Hi ha l'hètero? No, la paraula és un concepte d'aquells hòmens freds, els conceptuals, per a limitar i delimitar un infinit de sentiments, com tampoc no hi ha l'homo, tot i que hi ha qui s'enamora de la paraula per a en una lluita infinita contra si mateix arribar a “Ser” i esdevé homo, o creu “Ser”.
Des de l'esquerra més ingènua se'ns està venent la idea de l'heteropatriarcat, i aquest no és res en si, sinó el malestar de les dones, la seua histèria, que lluita contra si mateixa per arribar a “Ser” i l'expressa amb la mort o violentament d'ella mateixa dirigit al Pare, Déu, l'Home.
L'Home tampoc no és del tot sencer o complet i té la seua part femenina, i ha lluitat contra si mateix també, d'una altra manera, però també ho ha fet, l'Home s'ha identificat contra Déu, en una lluita per arribar a ser el Rei Mides, i va pretendre matar Déu; les dones i la representació de l'Anticrist, la Dona, també ho ha fet, però aquestes en una lluita d'identificació contra l'Home.
Ja ho diu Lacan: “El que la dona vol ho vol Déu”. Així la història haurà de deixar per a les dones, per a què aquestes hi convisquen amb la idea d'Home i tots alhora en paus, sent la veritat, mentida o no-res d'aquestes realitats per mi exposades com el llibre o la sopeta que el xiquet, la societat, menja o llegeix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada