València, cultura, història i modernitat. La ciutat de les arts i de les ciències

Ciutat de les Arts i les ciències de València. Esteu convidades a aquest bloc totes les persones respectuoses amb el símptoma aliè, no ofensives ni violentes.

dimecres, d’agost 24, 2016

L'amor, la millor defensa

Tot lo món té una vida finita, si algú em creu i pensa que açò li pot portar a la felicitat absoluta o a viure sense sotracs i indefinidament està equivocat, normalment sempre hi ha la brisa, una persona normalment, que ens llança a terra la fulla seca a la tardor.
Els cinc paradigmes humans amb les seues diferents realitats són el normòpata, el paranoic, l'esquizofrènic-histèric, el depressiu i el maníaco-depressiu; d'aquests i sempre des de l'òptica del yin, des d'allò femení, des de la creadora i constructiva és que ens podem defensar, altres defenses des de l'òptica del yang, la destructora, la defensa serà igual d'efectiva, supose, però potser també d'una altra manera, ho hem vist a la política, als exèrcits, amb les guerres, amb les baralles, les bregues, etcètera; tot i que un colp a la taula és del tot necessari puntualment.
Una defensa del normòpata passa per comprendre'l, que no entendre'l, parlar amb ell telepàticament, al seu inconscient, sempre en qualsevol moment i arribar a agermanar-s'hi.
En quant al paranoic la defensa passa per la seua acceptació, tot i el seu caràcter controvertit i poc lògic, tot i la seua fredor; dir-los telepàticament, ambdós són barons, paranoics i normòpates, i accepten la telepatia, que els volem, que els estimem, que els acceptem; que el món, nosaltres no podríem passar-hi sense, i sobretot creure-s'ho.
Amb l'esquizofrènic-histèric la defensa passa per l'amor, per l'Amor amb majúscula, és el més complicat per a defensar-se i cal no ferir-lo i comprendre'l, més que comprendre'l entendre'l; si Déu vol faré un article a banda.
Contra el depressiu hem d'oposar-nos, no podem tractar-lo amb carinyo, sinó podríem caure tots dos, amb amor però amb duresa i fermesa, hem d'oposar a la seua enveja del penis la nostra angoixa de castració, la ràbia, però amb bona intenció, el veritable far de les accions.
I per a aturar al maníaco-depressiu cal fer servir els mantres, oracions, música repetitiva, rituals, etcètera.
En tots els casos desitjant el millor per a aquest, el nostre interlocutor o contrincant, tot i que directament i en persona la nostra primera reacció ha de ser la del yang, la masculina, una defensa ferma, verbal o física, si ens sentim molestos, cal després endegar-la d'aquesta manera que he exposat, des del yin, allò femení, amb amor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada