València, cultura, història i modernitat. La ciutat de les arts i de les ciències

Ciutat de les Arts i les ciències de València. Esteu convidades a aquest bloc totes les persones respectuoses amb el símptoma aliè, no ofensives ni violentes.

dilluns, d’agost 22, 2016

Sopicaldos, fugides, guerres i proves d'amor

Estàtua d'Apol·lo i de Dafne
No cal a aquestes alçàries del meu discurs que vos diga que no és baró l'individu amb penis ni dona el de vagina, i parlant sense connotacions sexuals.
_Jo me'n vaig totes les vesprades al bar o al casino amb els amics.
_Jo em prenc una pastilleta d'eixes de la meua sogra dels nervis.
_Jo faig hores extra.
_Jo li faig el salt de tant en tant.
_Jo invente veritats al laboratori de la Universitat.
_Jo monte guerres per la pàtria.
_I jo faig aquest article.
Són les respostes de set barons al tema de llurs dones, que fan quan ja no suporten, pel pes de llurs cors o per la simple ràbia les proves d'amor de llurs dones? Lacan deia que els barons fan la guerra per fugir de llurs dones.
I em preguntareu, perquè això dels sopicaldos del títol? És complicat, però ho intentaré explicar: El baró necessita una certa dosi de cabreig per a poder “matar” simbòlicament la seua dona, per a castrar-la en l'acte de l'amor, també simbòlicament i aquest cabreig li'l dona la prova d'amor diària de la seua dona, jo quan la veig capficada li pregunte de vegades: _Ja estàs planejant el colp de demà carinyo? I els sopicaldos se succeeixen quan les dones deixen el cert grau d'ordre que necessita el baró per a poder pair les proves d'amor, les faenes de la casa, estar ocupades amb l'endreçament de la llar, els fills, etcètera.
Benaurat dia en què una dona comença a fer entrepans i sopicaldos per a dinar, és que el seu baró ja està en un altre plànol, ja ha paït aquestes proves d'amor no com quelcom nefast i comença a veure-les d'una manera més “normal”, valga la miserable paraula.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada