València, cultura, història i modernitat. La ciutat de les arts i de les ciències

Ciutat de les Arts i les ciències de València. Esteu convidades a aquest bloc totes les persones respectuoses amb el símptoma aliè, no ofensives ni violentes.

divendres, de febrer 24, 2017

Cheno Zuri, l'art com a ciència de curació i part

Cheno Zuri és un artista polifacètic, sí, però dins de l'art i l'espiritualitat, que és ciència, ciència de les estrelles, de la ment, de les matemàtiques, de la química, del símbol, de la medicina, sí, sobretot de la medicina, d'Asclepi.
Porta, com jo, a la seua mà dreta, jo els porte a l'esquerra, tres anells, un triple, que representa, sempre per a mi, com es menja l'art, representa la Trinitat que rau en tot, un altre al de la Terra, jo el porte únic, ell doble i entrellaçat, aquest representa el seu matrimoni amb la Mare Terra, en la seua vessant virginal i no tan virginal, també la terrestre.
I l'altre, del qual vos vull parlar, a banda de la seua obra, és el de Mitra, el d'aquell artista Pare o fill, que dóna la seua vida al millor Pare, tot i que per a ell no hi ha ni millor ni pitjor, dóna la seua obra al millor Pare, per a deixar-nos, com una mare creadora el seu fruit.
Caïm o Abel? Cheno Zuri ho és ambdues coses alhora, la seua obra només espera ser llegida, oïda, vista, tocada, olorada i “sentida” per a guarir-nos, per a donar-nos la pau, a Déu, tan escatainat i tan poc reconegut.
Ell, com ell ho sap vore i ens l'ofereix, ens ofereix a Déu, humilment, però amb tota la força de l'art, del veritable art, aquell que crea miracles i vida, la seua obra és salut, fe, vida, maduresa, pau, bondat, despreniment, duresa, creativitat, espiritualitat de la que pareix, és amor, és Cel.
Compreu-li la seua obra, jo l'he comprada ja, però només per la vista, només me l'ha feta vore, i m'ha canviat la vida, el saber, el seu gaudi; i els diners o el poder, o la veritat, o la bona voluntat seran la vostra part d'obra, si el saber a soles no vos ompli.
Enhorabona Cheno, espere que com jo altres et sàpien valorar, tu has de menjar, i el teu art és com l'aspirina, però una d'espiritual, creadora.

3 comentaris:

 1. Una versión rojiza nada racionalizada del Útero ancestral.
  Técnica mixta sobre bastidor de retorta baseado especialmente
  con látex, polvo de mármol y diferentes veladuras,
  Dimensiones: 90 X 114 cms.

  ResponElimina
 2. Agraiment amb bona dosi d`humiltat.i estranyat per la crítica amiga.

  ResponElimina