València, cultura, història i modernitat. La ciutat de les arts i de les ciències

Ciutat de les Arts i les ciències de València. Esteu convidades a aquest bloc totes les persones respectuoses amb el símptoma aliè, no ofensives ni violentes.

dilluns, de juliol 03, 2017

El discurs histèric envaeix la societat sense cap contrapès

Acabat de llegir i d'escriure a un article del mur de Rafa Marí sobre l'expulsió del pis dels dos iaios mitjançant el soroll del lleó al seu replà per part d'un immigrant africà, aquest matí m'assabente de que un altre matrimoni de vells es furtat, o millor diria robat, res més que la seua casa, per uns altres africans, aquesta vegada ocupes, en anar-se'n una setmana al poble, aquesta vegada vist en Antena 3.
Senyors, fins on hem arribat? Estem tots folls? Ara que la histèria va ser eliminada de la llista de malalties i, per la seua bondat perillosa, quan deixa de ser simplement un tret de caràcter, en què es pot dir que no ho és de malaltia, com tampoc ho són en aquest cas l'esquizotímia o la paranoia, doncs ens està envaint la societat, tots sabem que una malaltia no ho és en xicotet grau, però sí en una metàstasi, el que vull dir és que el càncer tampoc no és una malaltia i de vegades, moltes vegades el tenim per curts períodes de temps i se'ns en va sense adonar-nos-en, però quan es fa metàstasi mata.
M'estic adonant quatre o cinc anys ençà que m'està arribant l'hora de la meua vellesa, i junt al meu saber estic cada vegada més sensible a les injustícies, tot i acceptar cada vegada més la realitat i la meua futura mort.
Però de vell les portes, em deia la meua sogra, se'ns van tancant, si ahir eren les lleis feministes qui amenaçaven en llevar-me del meu lloc de baró, hui són els homosexuals, és possible que un comissari polític puga decidir si un article, fet amb bona fe, sense insultar a ningú i amb tot respecte puga ser nociu per als interessos de l'ideal de certs col·lectius i et puguen multar per exercir la llibertat d'expressió respectuosa? I de tant en tant i sense passar per un jutge empresonar-te? Sí, pot arribar a ser possible si els poders fàctic-polítics no canvien o eliminen la llei.
Si Putin o Trump han arribat a governar dos països tan cabdals per a l'avenir del món no ha estat per casualitat, el món, i potser també la meua vellesa ens està encenent els pilots rojos, sí, hem de podar al discurs histèric, posar-li fre, controlar-lo, fins i tot individualment, a les consultes de psicòlegs o psicoanalistes, hui en molts llocs, i prompte, si Déu no ho evita, en tota Espanya prohibit aquest control als terapeutes, i hem de saber que quan un discurs té tot el poder delira i fa monstruositats, va passar amb el de l'amo, el del capitalista i com no, també el de l'histèric.

2 comentaris:

 1. Sí, Vicent, tens tota la raó: hem de podar el discurs histèric. I tenir molta reserva de paciència i valor per afrontar els dies que vénen.
  Moltes gràcies per la teva bona disposició, Vicent, que tinguis molt bon estiu.

  ResponElimina
 2. Mira, Olga, ell, el teu, em diu que t'espente, que te'n vages amb una amiga a les festes que es fan per tot el nostre territori per Sant Antoni, que prengues la copa de Dionís, això sí, a poc a poc, i que el buit immens que t'ha deixat el guardes en l'Eternitat, per a saber que prompte s'hi trobareu.

  I sí, el millor discurs és l'histèric, però cal que siga també controlat, i d'això ens encarreguem els del discurs de l'analista, que també ens autocontrolem.


  Una forta abraçada i un bes molt gran de Vicenç i abraçades meues.

  Vicent Adsuara i Rollan

  ResponElimina