València, cultura, història i modernitat. La ciutat de les arts i de les ciències

Ciutat de les Arts i les ciències de València. Esteu convidades a aquest bloc totes les persones respectuoses amb el símptoma aliè, no ofensives ni violentes.

divendres, de juliol 21, 2017

La gepa dels búfals

Conta una mite africà que els búfals i les raboses convivien amb els pardals sense grans impediments, els pardals sempre avisaven dels mals que els venien a aquests dos, els lleons, i ho feien amb els seus cants; fins que un dia en ser avisats pels pardals, els búfals i les raboses es van enfadar i van córrer cap a ells per a matar-los, però en eixir volant i veient la impossibilitat d'agafar-los, rabosa i búfal els hi van trencar els nius.
Nanabozho, un déu, que per allà passava es va amoïnar i va decidir pegar al búfal amb el seu bastó, i li va fer la seua gepa, que va simbolitzar la visibilitat de la seua por i, a les raboses les va condemnar a viure baix terra, en la invisibilitat dels pardals.


Sembla que l'homofòbia siga només occidental o europea, però ho és arreu del món, tots tenim un jutge, els pardals, en aquest cas que avisaven amb els seus cants; el de les raboses, l'hètero histèric són els homosexuals, aquells han de viure fugint-los i vivint sota terra pel càstig a la seua acció, tan cruel com difícil d'evitar, quan s'és jove o inexpert. I els búfals, els amos, tenen la seua gepa, per la qual respecten sempre als pardals, tot i que siga un corb qui els ofén, perquè ja Nanabozho ho va disposar així, com a càstig.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada