València, cultura, història i modernitat. La ciutat de les arts i de les ciències

Ciutat de les Arts i les ciències de València. Esteu convidades a aquest bloc totes les persones respectuoses amb el símptoma aliè, no ofensives ni violentes.

dilluns, d’agost 07, 2017

Polifem, telepatia i quartet del desig

Dionís i Apol·lo

Tot i ser Déu tot, tot i el no-res, principi i final, l'Inconscient Col·lectiu junt a la matèria i l'amor, i de vegades amb la innòcua voluntat, també ho és l'objecte “a” o intersecció d'aquests tres o quatre registres.
Però per a parlar de Déu de manera més científica, és a dir, per a què amos i capitalistes ens puguen comprendre, o si més no, intuir, diré que allò espiritual, ens, fantasmes, ectoplasmes, ànimes, déus, sants, éssers difunts, etcètera, es valen d'allò material per a fer-se tangibles, persones, coses, plantes, animals, robots, màquines, extraterrestres, éssers d'altres temps i viatgers del temps i, els folls són els mitjancers que fan arribar als mas mèdia la idea de Déu.
Ulisses va haver de matar a Polifem per arribar a la seua Ítaca i a la seua Penèlop, però Polifem no era una unitat, sinó un ésser normòpata, potser un home vell que posseïa tot el saber yang del món i sabent el moment de la seua mort li va exhortar: _Mata'm, Ulisses o jo et mataré a tu! Tot sabent, perquè tot el possible ho sabia, que Ulisses el mataria i li va dir, escriu la història, que va ser el seu fill qui finalment va convéncer Ulisses de fer-la en tinta i paper.
En ajudar a morir a Polifem, aquest li va donar quelcom de la seua saviesa i Ulisses va poder transitar pel Mare Nòstrum camí d'Ítaca, i la baralla tenia el seu camp de batalla en la ment de Penèlop, qui teixia la seua túnica esperant-lo, i era la brega o córrer del desig, del quartet de l'amor de que parla Sòcrates al Banquet de Plató.
Penèlop havia de donar amor al seu Metis, el Polifem, per a què Ulisses acabara amb ell i véncer a l'altre element femení, també com a Poro, donant-li l'amor que ambdós rebutjarien, però consumaria el miracle, la retrobada, mort Metis-Polifem, amb el seu home, Ulisses.
Tot i que com a dona, sàvia en el seu inconscient, malgrat tot, Penèlop desconeixia la telepatia pròpia del yang, propietat que el fa un i guerrer, en lluita sempre contra si mateix, el yang amb el regal del yin, l'amor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada